Veleposlaništvo RS Kijev /Novice /
26.03.2015  

Obvestilo o začetku postopka zbiranja podpisov volivcev

Obvestilo o začetku postopka zbiranja podpisov volivcev za podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov zakonov v postopek sprejema:

- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o skladu kmetijskih

zemljišč in gozdov RS in

- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini.

Za zbiranje podpore sta določeni gesli : SPREMEMBA ZAKONA O SKLADU in

SPREMEMBA ZAKONA O DOHODNINI.

Slovenski državljani, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov v postopek sprejema izrazijo tako, da podpišejo priložena obrazca (enega ali oba), njihov podpis pa potrdi uradna oseba DKP. Volivec, ki želi dati podporo zahtevi,naj izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo , ki preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument ter podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP (leva stran obrazca in vzporedno s podpisom volivca ). Volivec lahko da svojo podporo tej zahtevi s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat! Tako izpolnjeni obrazec podpore volivec sam pošlje pobudniku, ki zbira obrazce podpore na sledeči naslov:

KMETIJSKO GOZDARSKA ZBORNICA SLOVENIJE

Gospodinjska ulica 6

1000 Ljubljana

V postopku zbiranja podpisov sta pomembna naslednja dva roka : petek, 27.3.2015 in ponedeljek, 25.5.2015. V teh rokih bodo lahko volivci podali podporo na predpisanih obrazcih (priloga).