Veleposlaništvo RS Kijev /Novice /
26.10.2015  

Zbiranje podpore volivcev za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih

Na podlagi odločbe Ustavnega sodišča št. U-II-1/15-20 z dne 28.9.2015 se nadaljuje postopek zbiranja podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR-D).

Slovenski državljani, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo zahtevi izrazijo tako, da podpišejo obrazec, njihov podpis pa potrdi uradna oseba DKP . Volivec, ki želi dati podporo zahtevi, lahko izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo, ki preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP (leva stran obrazca in vzporedno s podpisom volivca).

Volivec lahko da svojo podporo tej zahtevi s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Volivec tako izpolnjen obrazec podpore sam pošlje pobudniku , ki zbira obrazce podpore. Volivci potrjen obrazec podpore pošljejo na naslov: Zavod za družino in kulturo življenja, Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana.

Preostanek roka za zbiranje podpisov začne teči 27.10.2015, zadnji dan zbiranja podpor pa je 26.11.2015.