Veleposlaništvo RS Kijev /Novice /
09.06.2014  

Udeležba predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na inavguracijski slovesnosti novoizvoljenega predsednika Ukrajine

 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je 7. junija 2014 v Kijevu udeležil inavguracijske slovesnosti novoizvoljenega predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

 

Udeležba predsednik republike Boruta Pahorja na inavguracijski slovesnosti izraža predvsem simbolno gesto podpore Republiek Sloveniji Ukrajini, njeni ozemeljski celovitosti in suverenosti, legitimnosti izvoljenih institucij ter podporo prizadevanjem novega predsednika za zagotovitev demokracije miru in stabilnosti v Ukrajini.

 

Predsednik Borut Pahor je ob tej priložnosti, poleg pogovora z novim ukrajinskim predsednikom opravil še niz pogovorov z drugimi visokimi gosti – med njimi predsednikom Avstrije, Nemčije, Švice, Albanije, Makedonije, Gruzije ter s podpredsednikom ZDA Bidenom.

 

S prihodom predsednika Pahorja v Kijev je Republike Slovenija potrdila dobre odnose med državama in postavila nadaljnje temelje za krepitev političnega dialoga na najvišji ravni.